Гірудотерапія заміняє дорогі препарати

Гірудотерапія дуже давній, можна сказати століттями перевірений метод лікування, який  використовується при багатьох різних захворюваннях, перелік яких ми приводимо нижче в даній статті.  Його визнавали і застосовували в своїх практиках ще такі знамениті лікарі як Гіппократ, Авіценна, Гален та багато інших. Якщо гірудотерапію правильно застосовувати,  то часто можна досягнути такого ж позитивного результату як і від багатьох сучасних дорогих препаратів.

В чому ж полягає секрет ефективності гірудотерапії? Коли її застосовувати можна, і коли вона протипоказана? При правильному застосуванні заздалегідь підготованих фахівцями п’явок вдається отримати позитивний результат у багатьох випадках. Так зокрема: ліквідації застою лімфи, зайвої між кліткової рідини, зниження артеріального тиску, поліпшення роботи судинного русла, зменшення артеріальної гіпертензії, зміцнення стінок судин, поліпшення роботи нервової системи (особливо периферичної), розщеплення жирів, підвищення ефективності боротьби з атеросклерозом. Крім того, п’явки допомагають розрідити кров, наситити її приблизно тридцятьма корисними елементами. Наприклад — гіалуронідазою, гірудіном, бделлінами, єглинами, природними ліпосомами та іншим. Також, п’явки являються антимікробним, протизапальним засобом, добре допомагають проти набряків, істотно знижують вірогідність утворення тромбів, покращують мікроцеркуляцію крові та активізують імунну систему людини. Відповідно лікування п’явками допомагає при багатьох захворюваннях, що зумовлюються вище приведеними процесами в організмі людини.

Гірудотерапію можна застосовувати при таких захворюваннях як ішемічна хвороба серця, хронічна артеріальна гіпертензія та інші захворювання міокарда. Атеросклероз, нейроциркуляторна дистонія, варикоз, хронічний цистит і пієлонефрит. Запалення передміхурової залози та інші пов’язані з нею захворювання. Хронічні інфекції придатків матки, фіброміома, ендометріоз, альгодисменорея. Дисциркуляторна енцефалопатія, відновлення після перенесених інсультів та черепно-мозкових травм, мігрень, неврастенія, неврози, невралгія. Остеохондроз, артроз і артрити, реабілітація після переломів кісток, міжхребетні грижі, псоріаз, нейродерміт, екзема, глаукома, кератит.

Варто зазначити, що після курсу гірудотерапії терміном від 2 до 3 місяців зменшується або зникає хворобливість при місячних, а також стабілізується цикл.

Які можуть бути нюанси при застосуванні гірудотерапії? Перше необхідно з’ясувати чи не має у вас протипоказань щодо неї. Протипоказаннями для застосування являються захворювання крові, зокрема анемія, захворюваннях, що супроводжуються зниженням згортання крові, (наприклад будь-який з видів гемофілії, тромбоцитопенічна пурпура). При пухлинах і новоутвореннях.  Протипоказана гірудотерапія також при вагітності, алергічних реакціях та індивідуальній непереносимості. Крім того, слід враховувати, що не всі п’явки підходять для лікування, і прикладати їх не можна будь де та як. Що б досягти позитивного результату використовувати потрібно лише медичні п’явки, що вирощуються у лабораторних умовах, і мають сертифікат. Застосовувати по відпрацьованих технологіях, враховувати індивідуальні особливості людині. Безграмотний підхід може лише нашкодити пацієнту, і дискредитувати даний напрямок. Але, при правильному підході гірудотерапія може допомогти багатьом людям.

З повагою до Вас, Медичний центр «Закревського 47»